4 äggulor
2,5 dl strösocker
500 g mascarpone
3 gelatinblad
Vatten
Ca 1 dl espresso/starkt kaffe
3 msk konjak eller likör
sockerkaksbottnar, jag kör 2-delad då jag gör den på egenbakad glutenfri (se förra inlägget)
3 dl vispgrädde
Då kör vi!
lägg gelatinbladen i blöt i en skål kallt vatten
vispa grädden
vispa ihop äggulor och socker till en luftig smet (äggvitorna sparas såklart och kan användas till ex maränger eller makroner)
rör ner mascarponen i ägg/sockersmeten
blir såhär
blanda därefter ner vispgrädden i mascarponesmeten så blir det som nedan
espresso behövs såklart
Espresson i en skål och i med urkramade gelatinblad och rör om. Värmen gör så dom smälter.
Tillsätt lite sprit eller likör, jag kör whisky
plast i en springform, en bit botten och häll över hälften av kaffeblandningen
därefter hälften av mascarponegrädden
ny botten, resten av kaffet och mascarponegrädden
Så var den klar. In i frysen iaf över en natt. Ta fram 1-2 timmar innan den ska ätas. Jag återkommer med min imorgon :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar