2,5 dl strösocker
500 g mascarpone
3 gelatinblad
Vatten
Ca 1 dl espresso/starkt kaffe
3 msk konjak eller likör
sockerkaksbottnar, jag kör 2-delad då jag gör den på egenbakad glutenfri (se förra inlägget)
3 dl vispgrädde
Då kör vi!
lägg gelatinbladen i blöt i en skål kallt vatten

vispa grädden

vispa ihop äggulor och socker till en luftig smet (äggvitorna sparas såklart och kan användas till ex maränger eller makroner)

rör ner mascarponen i ägg/sockersmeten

blir såhär

blanda därefter ner vispgrädden i mascarponesmeten så blir det som nedan

espresso behövs såklart

Espresson i en skål och i med urkramade gelatinblad och rör om. Värmen gör så dom smälter.

Tillsätt lite sprit eller likör, jag kör whisky

plast i en springform, en bit botten och häll över hälften av kaffeblandningen

därefter hälften av mascarponegrädden

ny botten, resten av kaffet och mascarponegrädden

Så var den klar. In i frysen iaf över en natt. Ta fram 1-2 timmar innan den ska ätas. Jag återkommer med min imorgon :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar