fredag 27 maj 2011

Cappucinotårta

4 äggulor
2,5 dl strösocker
500 g mascarpone
3 gelatinblad

Vatten

Ca 1 dl espresso/starkt kaffe
3 msk konjak eller likör
sockerkaksbottnar, jag kör 2-delad då jag gör den på egenbakad glutenfri (se förra inlägget)
3 dl vispgrädde

Då kör vi!

lägg gelatinbladen i blöt i en skål kallt vatten


vispa grädden


vispa ihop äggulor och socker till en luftig smet (äggvitorna sparas såklart och kan användas till ex maränger eller makroner)


rör ner mascarponen i ägg/sockersmeten


blir såhär


blanda därefter ner vispgrädden i mascarponesmeten så blir det som nedan


espresso behövs såklart


Espresson i en skål och i med urkramade gelatinblad och rör om. Värmen gör så dom smälter.


Tillsätt lite sprit eller likör, jag kör whisky


plast i en springform, en bit botten och häll över hälften av kaffeblandningen


därefter hälften av mascarponegrädden


ny botten, resten av kaffet och mascarponegrädden


Så var den klar. In i frysen iaf över en natt. Ta fram 1-2 timmar innan den ska ätas. Jag återkommer med min imorgon :)

Inga kommentarer: